Бойци на Хамас планирали да щурмуват затвор на 7 октомври, но

...
Бойци на Хамас планирали да щурмуват затвор на 7 октомври, но
Коментари Харесай

Хаарец: Бойци на Хамас планирали да щурмуват затвор на 7 октомври. Но сбъркали посоката

Бойци на " Хамас " възнамерявали да щурмуват затвор на 7 октомври, но сбъркали посоката. Това заяви израелският вестник " Хаарец ", базирайки се на данни на базирания в Лондон арабски вестник " Ашарк Ал Аусат " (близък до Саудитска Арабия). Войници на групировката възнамерявали да проникнат в пандиза Шикма в Ашкелон, Южен Израел, с цел да освободят държаните там стотици палестинци.

Палестински източници, представени от изданието, настояват, че силите на " Хамас ", изпратени до пандиза, позволили навигационна неточност и вместо това пристигнали в мошава Нетив Хасара.

Те умъртвили няколко израелски бойци в региона на Яд Мордехай. Но вместо да продължат на север към Ашкелон, завили на юг към Нетив Хасара.

Друго военно поделение на фракцията трябвало да превземе намираща се край Ашкелон военна база, с цел да обезпечи поддръжка, в случай че проникването в Шикма бъде сполучливо.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР